Image Alt

55ste editie Nationale Kunstbeurs wordt virtueel evenement

55ste editie Nationale Kunstbeurs wordt virtueel evenement

De Nationale Kunstbeurs wordt dit jaar op 5 november gehouden. Dat zegt Juan Pawiroredjo, ondervoorzitter van de Nationale Kunstbeurs. Dit jaar vindt de beurs vanwege de COVID-19-pandemie virtueel plaats.

Vijfenvijftig jaar geleden werd de eerste Nationale Kunstbeurs in de Palmentuin georganiseerd. “Met de veranderingen in de wereld rond COVID-19 kunnen wij geen kunstwerken van dichtbij bewonderen. Dus de organisatie kijkt niet uit naar duizenden bezoekers op locatie, maar online,” zegt Pawiroredjo.

Personen over de hele wereld zullen de beurs online kunnen volgen. Men zal de internationale beurs kunnen volgen via Suriname International Arts Fair (SIAF). “De reden voor de naamswijziging is om internationaal publiek aan te trekken. Wat de beurs van het jaar bijzonder maakt is dat er verschillende thema’s aan verbonden zijn. Twee van de thema’s zijn COVID en Black Lives Matter.”

Pawiroredjo zegt dat er grote verwachtingen zijn voor de onlinebeurs ondanks men nog niet weet hoe het zal uitpakken. Volgens hem zullen dit jaar 50 kunstenaars meedoen die ook gerekend kunnen worden tot de nieuwe groep kunstenaars in Suriname.

Door de onlinebeurs was de concurrentie groot tussen de Surinaamse en buitenlandse kunstenaars die dit jaar wilden meedoen aan de kunstbeurs. Dit jaar is Suriname de grote kunstenaar Soeki Irodikromo kwijtgeraakt. Irodikromo was vanaf het begin betrokken bij de Nationale Kunstbeurs.

Bron: https://www.srherald.com/suriname/2020/10/27/55ste-editie-nationale-kunstbeurs-wordt-virtueel-evenement/