Image Alt

Nationale Kunstbeurs dit jaar mogelijk niet fysiek

Nationale Kunstbeurs dit jaar mogelijk niet fysiek

De Nationale Kunstbeurs (NK) zal dit jaar door de Covid-19-pandemie, hoogstwaarschijnlijk geen fysieke activiteit zijn. Michel Brahim, voorzitter van het bestuur van de Stichting NK, geeft aan dat het nieuwe normaal zorgt voor uitdagingen voor de stichting. “Als stichting zijn we uiteraard allang aan het bekijken hoe we de beurs kunnen versterken met online-elementen en activiteiten.”

Het bestuur van de Stichting NK Suriname is momenteel druk bezig nieuwe methodes te ontwikkelen om het jaarlijks evenement toch doorgang te kunnen laten vinden met inachtneming van social en physical distancing normen ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19. Brahim geeft aan dat zij door Covid-19, gedwongen worden sneller een start te maken, met het ontwikkelen van de nieuwe mogelijkheden. “Aan de andere kant, zien we dit wel als een goede kans om kunst op een andere manier te kunnen belichten.”

Dit jaar is een jubileumjaar voor de stichting. “De stichting bestaat 55 jaar en we hebben de afgelopen jaren een mooie groei mogen zien in belangstelling voor ons werk. Bij het ontwikkelen van de nieuwe activiteiten, zal zeker rekening gehouden worden met het toevoegen van een feestelijke touch. We beloven zoals altijd een spectaculaire experience,” zegt Brahim.

Kunstenaars die geïnteresseerd zijn deel te nemen aan de Kunstbeurs, kunnen zich vanaf augustus inschrijven. Bekendmakingen hierover zullen geplaatst worden op de Facebook Pagina van de Stichting Nationale Kunstbeurs Suriname, zegt de organisatie in een persbericht.

Bezoekers aan een eerdere editie van de Nationale Kunstbeurs. De activiteit wordt dit jaar door Covid-19 geen fysieke activiteit. (Foto: Facebookpagina van de Stichting Nationale Kunstbeurs)

Bron: https://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/59976