Image Alt

Virtuele Nationale Kunstbeurs 2020

Virtuele Nationale Kunstbeurs 2020

GFC NIEUWS- Het bestuur van de Stichting Nationale Kunstbeurs is momenteel druk bezig nieuwe methodes te ontwikkelen om het jaarlijks evenement toch doorgang te kunnen laten vinden met inachtneming van social en physical distancing normen ter voorkoming van de verspreiding van Covid-19.

De fysieke beurs die jaarlijks georganiseerd wordt zal hoogstwaarschijnlijk plaats moeten maken voor alternatieve, digitale activiteiten.

Michel Brahim, voorzitter van het bestuur, geeft aan dat het nieuwe normaal zorgt voor uitdagingen voor de stichting, maar dat de oplossing te vinden is in de vele mogelijkheden die social media en internet bieden: “Als stichting zijn we uiteraard allang aan het bekijken hoe we de beurs kunnen versterken met online-elementen en activiteiten. Door Covid-19, worden we gedwongen hier sneller een start mee te maken, wat spannend is. Aan de andere kant, zien we dit wel als een goede kans om kunst op een andere manier te kunnen belichten.”

De voorzitter zegt dat aangezien dit ook nog een jubileumjaar voor de stichting is, er wel gezorgd wordt voor een feestelijke benadering. Brahim geeft aan: “De stichting bestaat 55 jaar en we hebben de afgelopen jaren een mooie groei mogen zien in belangstelling voor ons werk. Bij het ontwikkelen van de nieuwe activiteiten, zal zeker rekening gehouden worden met het toevoegen van een feestelijke touch. We beloven zoals altijd een spectaculaire experience!”

d

Kunstenaars die geïnteresseerd zijn deel te nemen aan de Kunstbeurs, kunnen zich vanaf augustus inschrijven. Bekendmakingen hierover zullen geplaatst worden op de Facebook Pagina van de Stichting Nationale Kunstbeurs Suriname.

Bron: https://www.gfcnieuws.com/virtuele-nationale-kunstbeurs-2020/